Brazílie: Fazenda California
Krajina: Brazílie
Farmář: Luiz Roberto Saldanha Rodrigues
Farma: Capricornio
Region: Paraná
Odrůda: Bourbon, Catuai, Obata
Nadmořská výška: 450 - 1200 m.n.m.
Použití: Espresso
Chuťový profil: Lískový oříšek, nugát, smetana
Způsob zpracování: Suché
Kategorie: | Espresso |
---|
Na farmě Capricornio se kávy pěstují ve výškách pouhých 500 metrů nad mořem. Zimy mohou být velmi chladné a průměrné teploty jsou nižší, což významně prodlužuje proces zrání. To znamená sladkost, která je velmi žádoucí. Luizovi a José Antoniovi trvalo roky tvrdé práce a odhodlání prolomit paradigmata v tomto odvětví a dokázat, že při správných zemědělských postupech a protokolech kontroly kvality, spoustě výzkumů a experimentů lze za výjimečných podmínek vypěstovat vynikající kávu.
Káva z této oblasti vyniká svým plným krémovým tělem s typickými tóny ořechů a čokolády, které se projevují jak ve vůni, tak v chuti. Sladkost zde výrazně převyšuje nad aciditou a hořkostí.